71 results
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
No availability information: sygn. 321
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
No availability information: sygn. 327
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
No availability information: sygn. 004.735.5
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
No availability information: sygn. 321
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
No availability information: sygn. 321
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
No availability information: sygn. 316.7
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
No availability information: sygn. 339
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
No availability information: sygn. 811.162.1
Book
In basket
Zjawisko wypalenia zawodowego nauczycieli jest istotnym problemem społecznym i pedagogicznym. Częste występowanie napięć i stresów w trudnych na ogół warunkach pracy zawodowej powoduje wyczerpanie emocjonalne oraz symptomy utraty poczucia podmiotowości nauczycieli, obniża ich motywację i zaangażowanie w sprawy szkoły i środowiska. W zawodzie nauczycielskim, w którym rotacja osób zatrudnionych jest niewielka, ma to niekorzystne skutki zarówno dla samych nauczycieli, jak i uczniów, gdyż wypalenie zawodowe z oczywistych powodów obniża jakość pracy pedagogicznej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
No availability information: sygn. 37.091.2-057.16
Book
In basket
Książka, mimo pojawiających się opracowań przeglądowych, wypełnia lukę wynikającą z braku tego typu kompleksowych publikacji w języku polskim, które obejmują zasady zachowania równowagi w zakresie kontroli procesów metabolicznych. Omówiono w niej też prozdrowotne składniki żywności istotne w profilaktyce przeciwnowotworowej, potencjalne zagrożenia wynikające z interakcji leków z pożywieniem, a także wpływ biorytmów na zdrowie człowieka. Szczególną uwagę zwrócono na zagrożenia zdrowia wynikające ze strony chemicznych zanieczyszczeń żywności pochodzących z naturalnego środowiska oraz wprowadzanych do żywności w procesie technologicznym. Możliwość dostania się do produktów spożywczych niebezpiecznych substancji omówionych w pracy istnieje bowiem na każdym etapie przetwarzania żywności, zarówno podczas hodowli czy uprawy, magazynowania, transportu, jak i jej dystrybucji.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
No availability information: sygn. 664.014
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Czytelnia
No availability information: sygn. 37.01
Wypożyczalnia dla Dorosłych
No availability information: sygn. 37
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again